Este un craniu, dar al cui?

13 05. 2009, 12:20

“Stim cu totii ca apartine unei primate, doar ca nu avem idee de ce fel este aceasta”, a declarat Evans. Craniul a fost descoperit la o adancime de 1,6 metri in pamant, masoara 15,24 centimetri in lungime si are o latime de cinci centimetri. Cea mai mare parte dintre dintii sai, inclusiv caninii lungi de cate 2,54 cm, se prezinta in stare aproape intacta.

Antropologul Dana Austin, din cadrul Biroului de Examinare Medicala Tarrant, care a analizat craniul numai din fotografii, a declarat ca acesta apartine cu certitudine “unei primate a lumii vechi”, posibil unei maimute sau unui cimpanezu. De asemenea, Evans, care a consultat si alti experti, este de parere ca ar putea fi vorba despre craniul unui babuin. Datarea sa nu a fost inca efectuata.

David Evans si colegii sai au mai gasit in apropierea craniului si un os de dimensiuni reduse, provenind aparent de la acelasi animal, posibil ca parte a unui femur sau a soldului. Muncitorul are de gand sa vanda craniul celui care va oferi o suma buna, dar agreeaza si posibilitatea pastrarii lui ca pe o curiozitate naturala.

Sursa: NBCChicago

CITESTE SI: