Prima pagină D:News

Ramasite umane din perioada razboiului troian?

09.23.2009 | ● Vizualizări: 379
Ramasite umane din perioada razboiului troian?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Arheologii care executa sapaturi in sit-ul vechiului oras Troia, situat in Turcia, au descoperit ramasitele umane ale unui barbat si ale unei femei, despre care se crede ca au murit in jurul anului 1.200 i.e.n., cu alte cuvinte, in perioada desfasurarii legendarului razboi troian descris de catre Homer in Iliada.

Ernst Pernicka, profesor de arheometrie in cadrul UniversitatiiTubingen, declara ca scheletele umane au fost gasite in apropierealiniei de aparare a orasului construit spre sfarsitul Epocii deBronz. Pe langa unicitatea sa, descoperirea ar putea modificaperceptia istoricilor asupra intinderii orasului descris inIliada.

"Daca vom primi confirmarea ca fosilele umane dateaza in jurulanului 1.200 i.e.n., atunci acestea ar coincide cu perioadarazboiului troian. In prezent, efectuam testele cu radiocarbon,insa descoperirea este oricum electrizanta", declara profesorulPernicka pentru agentia de presa Reuters.

Sursa: Reuters

Citeste Triunghiul de Aur, "Bermudele" heroinei, episodul deastazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!CITESTE SI: