Prima pagină D:News

Un boschetar a ajuns milionar, in urma unui vis initiatic

10.06.2009 | ● Vizualizări: 2641
Un boschetar a ajuns milionar, in urma unui vis initiatic     Stuart Sharp Rexford, Stuart’s Angeli Symphony, Simfonia ingerilor lui Stuart, cum ajungi milionar, vis initiatic, ingeri, bizar, intamplari ciudate, boschetar, muzica simfonica, Orchestra Filarmonica din Londra + zoom
Galerie foto (1)

Un britanic care vreme de 10 ani a trait cersind si dormind pe strazi este astazi recunoscut ca un geniu, dupa ce a compus o simfonie fara a avea vreo pregatire muzicala, si a ajuns milionar.

Stuart Sharp Rexford, astazi in varsta de 67 de ani, a avutviziunea capodoperei sale, dupa ce baiatul sau, Ben, a murit lanastere, in urma cu 35 de ani. Sharp lucra ca barman la Red LionInn, un local din Sibbertoft, langa Leicester, cand s-a produstragedia. In noaptea in care si-a ingropat fiul, britanicul a avutviziunea unei melodii duioase si odihnitoare. "Puteam sa vadintreaga orchestra cum canta si stiam ce are de facut fiecaremuzician in parte", marturiseste englezul. Nu avea studii muzicale,nu stia sa scrie sau sa interpreteze partituri, dar muzica pe careo auzea in viziune i s-a parut divina, de parca i-ar fi fostcantata de ingeri, si a hotarat pe loc sa transforme aceste suneteimaginare intr-o simfonie, in memoria baiatului sau pierdut.

In urma complicatiilor medicale suferite la nastere, sotia luiSharp a stat foarte bolnava vreme de aproape un an in spital. Apoi,dupa ce a iesit din spital, cuplul a adoptat o fetita, Kate, darStuart era in continuare extrem de deprimat si nefericit."Ajunsesem sa beau o sticla de whisky pe zi si stiam ca daca voicontinua asa voi sfarsi mort", se confeseaza britanicul. Singurelemomente de alinare pe care le mai avea era atunci cand se gandea lasimfonia sa, pe care de fiecare data o auzea la fel de clar precumla inmormantare. "Ma indoiam de sanatatea mea mintala, mai ales caeram ateu convins", spune Sharp.

Sharp ajunsese sa fie obsedat de simfonie, iar nevasta sa a crezutca innebunise si i-a recomandat sa viziteze un terapeut. In celedin urma, cuplul s-a despartit, iar englezul a plecat la Londra,unde a trait pe strazi vreme de 10 ani, cersind si muncind cu ziua.Cu toate acestea, nu si-a abandonat niciodata visul si, la unmomentdat, a cumparat o chitara acustica si a incercat sa invete sacante la ea pentru a-si interpreta melodia.

Intr-o noapte, in timp ce dormea in apropierea sediului centralBBC, Sharp a fost abordat de cantaretul de jazz Anthony Wade carei-a ascultat povestea, i-a oferit un adapost si l-a ajutat sa-sitranscrie muzica, botezata Stuart's Angeli Symphony (Simfoniaingerilor lui Stuart). In mod miraculos, imediat ce simfonia a fostpusa pe partituri, viata lui Sharp s-a schimbat radical - s-aangajat chiar de a doua zi intr-o companie de vanzari unde aavansat lunar pe scara ierarhica, s-a lansat in afaceri cuproprietati si si-a cumparat propria vila, intr-un cartier luxosdin centrul Londrei. In mai putin de un an de zile de candtranspusese muzica pe hartie, fostul boschetar ajunsese milionar.In cele din urma, Sharp si-a cumparat un studio profesionist deinregistrari, unde a inceput sa inregistreze simfonia romantica de40 de minute asa cum a avut-o in timpul viziunii.

In cele din urma, Sharp s-a prezentat cu simfonia la prestigioasaOrchestra Filarmonica din Londra, iar muzicienii de aici, dimpreunacu numerosi critici au fost uimiti de calitatea acesteia. "Esteuimitoare si cu atat mai remarcabila cu cat a fost compusa de catreun neprofesionist", declara recent Alan Wilson, dirijorulFilarmonicii. "Este la fel cum cineva ar face o operatie pe creierimpecabila fara sa fi trecut vreodata prin facultatea de medicina -la fel de greu este sa compui o simfonie fara pregatire", maiadauga muzicianul. "Simfonia ingerilor lui Stuart" va fiinterpretata in premiera in aceasta toamna la Royal Albert Hall siva face parte de pe coloana sonora a unui film documentar BBC carespune povestea lui Stuart Sharp Rexford.

CITESTE SI: