Prima pagină D:News

Guvernul din Maldive va tine o sedinta sub apa

10.06.2009 | ● Vizualizări: 92
Guvernul din Maldive va tine o sedinta sub apa     schimbare climatica, incalzire globala, Maldive + zoom
Galerie foto (1)

Presedintele Mohamed Nasheed si membrii guvernului vor semna, in timpul sedintei subacvatice din 17 octombrie, un document-apel pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, iar neobisnuita “locatie” are rolul de a atrage atentia asupra pericolelor generate de schimbarile climatice.

Maldive este cea mai "scunda" tara din lume; punctul ei cel maiinalt se inalta la numai 2,3 m deasupra nivelului marii, iar 80%din suprafata arhipelagului se ridica la mai putin de un metrudeasupra acestui nivel.
Din acest motiv, tara este extrem de vulnerabila la pericolulcresterii nivelului apelor oceanice, datorata topirii calotelorpolare.

Presedintele si mebrii cabinetului - care se antreneaza la obaza militara in vederea cestui eveniment - vor semna, folosindhartie si creioane speciale, un document in vederea ConferinteiNatiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice, care va loc laCopenhaga, in luna decembrie.

Presedintele si guvernul Republicii Maldive spera sa transmitaastfel un mesaj puternic referitor la necesitatea reduceriiemisiilor de dioxid de carbon si, deci , a efectului de sera, ceproduce topirea ghetarilor si cresterea nivelului marii.Sursa: BBC

CITESTE SI: