Prima pagină D:News

Guvernul din Maldive va tine o sedinta sub apa

Redactia Descopera.ro | 10.06.2009 | ● Vizualizări: 301
Guvernul din Maldive va tine o sedinta sub apa     schimbare climatica, incalzire globala, Maldive + zoom
Galerie foto (1)

Presedintele Mohamed Nasheed si membrii guvernului vor semna, in timpul sedintei subacvatice din 17 octombrie, un document-apel pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, iar neobisnuita “locatie” are rolul de a atrage atentia asupra pericolelor generate de schimbarile climatice.

Maldive este cea mai "scunda" tara din lume; punctul ei cel mai inalt se inalta la numai 2,3 m deasupra nivelului marii, iar 80% din suprafata arhipelagului se ridica la mai putin de un metru deasupra acestui nivel.
Din acest motiv, tara este extrem de vulnerabila la pericolul cresterii nivelului apelor oceanice, datorata topirii calotelor polare.

Presedintele si mebrii cabinetului - care se antreneaza la o baza militara in vederea cestui eveniment - vor semna, folosind hartie si creioane speciale, un document in vederea Conferintei Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice, care va loc la Copenhaga, in luna decembrie.

Presedintele si guvernul Republicii Maldive spera sa transmita astfel un mesaj puternic referitor la necesitatea reducerii emisiilor de dioxid de carbon si, deci , a efectului de sera, ce produce topirea ghetarilor si cresterea nivelului marii.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI