Minipurcelusii au innebunit Marea Britanie!

11 10. 2009, 00:15

Va prezentam in exclusivitate, in aceasta primavara, povestea celor mai mici purcei din lume, obtinuti in urma unui atent program genetic. Apoi, cand numarul acestora a crescut, micropurceii au dezvoltat o pasiune subita pentru fotbal. Ei bine, in prezent, adorabilii purcelusi care l-a maturitate au o lungime de numai 35 de cm, au "devastat" piata animalelor de companie din Marea Britanie, un kune kune - specie originara din Noua Zeelanda - ajungand sa se vanda chiar si cu 700 de lire sterline bucata.

"Este uimitor cat de populari au devenit si ca oamenii au ajuns aproape sa se bata pentru a detine un purcel pe post de animal de companie", declara Jane Croft unul dintre zoologii de la Pennywell Farm care a fost implicata inca de la inceput in proiectul nasterii celor mai mici purcei din lume. Rupert Grint, simpaticul actor care-i da viata pe ecrane personajului Ron Weasley din saga Harry Potter, este una dintre numeroasele celebritati care si-au achizitionat un astfel de purcelus. Madonna, Johnny Depp si Victoria Beckham se afla pe lista de asteptare si-si vor primi micropurcelusii undeva in preajma Craciunului, intrucat stocul initial de 40 de kune kune pusi la vanzare s-a epuizat in nici 3 zile.

"Sunt ideali ca animale de companie", adauga Croft. "Kune Kune sunt foarte curati, nu fac mizerie, mananca putin, sunt jucausi, dar nu fac multa galagie - in concluzie, sunt o companie adorabila care nu necesita multa ingrijire. In plus, un astfel de purcelus traieste 18 ani si, in ciuda dimensiunilor sale reduse, mosteneste inteligenta remarcabila a porcilor obisnuiti, considerati printre cele mai inteligente animale din lume, alaturi de maimute si delfini".

CITESTE SI: