Cum distrugem cancerul cu condimentul Curry?

29 10. 2009, 13:12

Substanta miraculoasa se numeste cucurmina, iar oamenii erau convinsi din cele mai vechi timpuri de proprietatile sale medicinale. In India straveche era folosita pe scara larga in tratamentul artritei si chiar al dementei.

In prezent, noile teste din laboratoarele britanice au aratat ca substanta are si proprietatea deosebita de a anihila celulele canceroase. Expertii in studiul evolutiei cancerului se pun astfel la dispozitia medicilor pentru dezvoltarea de noi tratamente.

"Cercetatorii stiau de mult timp ca substantele active naturale din anumite plante au capacitatea de a elimina celulele canceroase. Pe baza acestor date preliminare, am banuit dintotdeauna ca turmericul bogat in cucurmina este un adevarat campion. Avem in vedere, in primul rand, crearea unui medicament din turmeric care sa actioneze contra cancerului esofagian a carui rata a crestut vertiginous din cauza obezitatii, fumatului si a consumului de alcool", declara Dr. Sharon McKenna din cadrul echipei de cercetare.

Celulele canceroase incep sa se autodistruga dupa ce cucurmina care le ataca transmite semnale de pericol. Studiile au mai scos la iveala faptul ca aceeasi cucurmina incepe sa elimine celulele canceroase la doar 24 de ore de la introducerea in organismul uman.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :