Presa scrisa se intoarce!

01 11. 2009, 00:00

Asa incat echipa de la Newspaper Club a gasit un mijloc ingenios si inovator de a imbina cele doua universuri ale presei: a creat un website care va permite oamenilor sa-si creeze si sa-si tipareasca, intr-un tiraj mic, propriile ziare! Clientul trimite continutul - in format PDF - iar Newspaper Club se ocupa de tiparire si distributie.

Prima mostra de produs a grupului Newspaper Club a fost o colectie a posturilor de blog preferate ale angajatilor, adunate si tiparite in chip de cadou de Craciun pentru prietenii lor.

Recent, Cabinet Office (un departament al guvernului Marii Britanii, destinat sa sprijine activitatea primului ministru si a guvernului) a cerut grupului sa tipareasca, experimental, un ziar destinat unei singure zone, foarte restranse, din teritoriu. O alta comanda primita de Newspaper Club a vizat tiparirea unui ziar creat ca amintire de la o nunta.

Grupul va incepe sa opereze la scara comerciala la inceputul anului viitor.

Newspaper Club e doar unul dintre noile servicii care au ca obiect de activitate publicatiile personalizate.

In Germania, in luna noiembrie, urmeaza sa apara un ziar numit Niiu, al carui continut va fi propus si realizat chiar de cititori, care vor alege articole si stiri din peste 500 de surse disponibile.

Iar in SUA, un serviciu numit MagCloud permite cititorilor sa alcatuiasca si sa tipareasca propriile reviste.

Sursa: BBC

CITESTE SI: