Feriti-va de oamenii latareti. Sunt rai

04 11. 2009, 12:50

Studiul publicat in prestigiosul Psychological Science Journal, ne dezvaluie ca o simpla analiza a structurii faciale a oricarui om, prezice tendintele acestuia catre violenta. Raportul dintre lungimea si latimea fetei (WHR) se obtine prin masurarea distantei dintre obrazul drept si cel stang, alaturi de masurarea distantei intre buza superioara si mijlocul sprancenelor.

Echipa de psihologi a cercetat in prima instanta sute de fotografii ale detinutilor condamnati pe baza unor fapte de genul violurilor, agresiunilor armate, crimelor cu premeditare sau loviturilor cauzatoare de moarte. Spre surpriza tuturor, majoritatea covarsitoare a condamnatilor prezentau fete late comparativ cu cei care aveau fete inguste si alungite.

In urmatoarea etapa a studiului, unui lot de voluntari i s-a prezentat o serie de fotografii cu oameni cu fete latarete. Participantilor la test li s-a cerut sa aprecieze cat de agresivi cred ca sunt oamenii din fotografii, estimarile urmand sa fie facute pe baza unei scari crescatoare de la 1 la 7. Din nou rezultatele au sustinut tendinta subconstienta a voluntarilor de a-i considera pe oameni agresivi in functie de latimea fetei.

In final, pentru a fi siguri, cercetatorii au studiat fotografiile jucatorilor de hockey care au primit cele mai multe penalizari pentru faulturi. Evident, toti acestia aveau profiluri faciale late.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI :