Fesul veseliei – zambeste sau te va durea!

05 11. 2009, 13:40

Un senzor mascat de o prelungire a unei caciuli aparent banale sta atasat de muschiul facial al obrazului masurand dimensiunea zambetului, iar in functie de asta un servo-motor actioneaza o tepusa metalica ce impunge ceafa utilizatorului invers proportional cu largimea zambetului.



Prin utilizarea repetata a acestui instrument, o persoana isi poate antrena creierul sa transforme actiunea de a zambi intr-un obicei. Aparatul functioneaza pe baza platformei software destul de simplista, Arduino.



Un zambet este o actiune simpla ce are puterea de a oferi o stare de bine atat celui care o efectueaza cat si acelora din jurul sau. Numai simpla utilizare a muschilor de activare a zambetului te poate face mai fericit. Observarea cuiva zambitor actioneaza neuroni de reflexie in propriul creier, determinandu-te sa zambesti inconstient.



Principiul de penitenta al fesului, desi face o vaga trimitere la formele de tortura practicate in perioada Inchizitiei, este de natura sa imbunatateasca felul in care oamenii se simt si actioneaza. Desigur, dintr-o alta perspectiva, cat de des aparentele pe care le proiectam sunt in discordanta cu ceea ce gandim si simtim de fapt? Putem reconcilia oare cele doua aspecte prin asemenea artificii?

Sursa: LM

CITESTE SI: