Prima pagină D:News

Lighioana cu 8 picioare – model

11.17.2009 | ● Vizualizări: 496
Lighioana cu 8 picioare – model     paianjen, paianjen saritor, poze cu paianjeni, zoologie, natura, crazy zoo + zoom
Galerie foto (2)

Privind cu multa curiozitate in obiectivul aparatului de filmat, acest paianjen pare sa fie numai dulceata si lumina. Fotografia, realizata de cercetatorul francez Thomas Vignaud, arata in detaliu fiecare perisor de pe capul paianjenului saritor.

Arahnida veninosa poate sari pana la de 80 de ori mai mult decatlungimea corpului ei si, in general, este foarte precauta, fiindextrem de dificil de fotografiat. Paianjenii saritori nu aucapacitatea de a tese plasa, insa sunt niste vanatori remarcabili,alergand extrem de repede si sarind cu multa agilitate.

Iuti, mereu in miscare, paianjenii saritori sunt foarte dificilde fotografiat - poza tanarului cercetator de 23 de ani fiind ceamai clara fotografie in detaliu realizata pana acum acestei specii.Pentru a o realiza, Vignaud a apelat la o metoda inedita - a prinsfortuit arahnida, a bagat-o intr-o cutie, apoi a pus-o 5 minutela... frigider. "Procedura este foarte sigura pentru paianjen,acesta nu pateste nimic, doar amorteste pentru cateva minute, timpin care il poti fotografia in voie", povesteste arahnologulVignaud.

Pentru a capta fotografia, Vignaud a folosit o camera cu lentilede 65 mm care i-au permis sa surprinda detalii imposibil de vazutcu ochiul liber - sprancenele si parul facial al paianjenuluiveninos.CITESTE SI: