Un cardinal decreteaza: homosexualii nu au ce cauta in Rai

04 12. 2009, 12:39

In remarcile sale, cardinaul Barragan a punctat si faptul ca homosexualii nu se nasc pederasti, ci devin gay din cauze diverse, precum lipsa de educatie sau imposibilitatea de a-si stabili propria identitate in perioada adolescentei.

"Probabil ca, in inconstienta lor, ei nu sunt vinovati, dar actionand contra normalitatii si demnitatii trupului omenesc, nu vor intra in mod sigur in Rai. Homosexualitatea este fara indoiala un pacat capital, dar judecata apartine doar lui Dumnezeu.", reitereaza cardinalul care recent s-a retras din functia de conducator al Consiliului Vaticanului pentru Asistenta Pastorala, dar detine inca o pozitie influenta in cadrul Bisericii Catolice.

In sprijinul afirmatiilor sale, clericul a atras atentia asupra unui pasaj din Epistola Sfantului Pavel catre Romani in care se vorbeste despre "barbatii care comit acte indecente cu alti barbati". Vaticanul s-a grabit sa se distanteze de declaratiile cardinalului Barragan prin vocea parintelui Lombardi care a citat Catehismul oficial la Bisericii Romano-Catolice, catechism care stipuleaza ca relatiile homosexuale reprezinta o "dereglare", dar recunoaste ca multi oameni sufera de "tendinte homosexuale innascute", acestia trebuind tratati cu respect, fara a fi discriminate de membrii comunitatii. Dogma catolica din prezent afirma in mod paradoxal ca actele homosexuale sunt pacatoase, dar homosexualitatea in sine nu este.

Arcigay, un grup care militeaza pentru drepturile homosexualilor din Italia, a condamnat deschis declaratiile Cardinalului printr-un comunicat trimis Vaticanului, in care afirma ca "Este adevarat, nu vom intra in Raiul Vostru, care este un loc urat si injust". Activistii pro-gay se tem ca remarcile Cardinalului vor legitima acte de discriminare si violenta la adresa homosexualilor pe baza intensificarii atacurilor asupra pederastilor din ultimele luni, inregistrate la Roma si Milano.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: