Unii scriu “cu picioarele”, insa toti vorbim cu ele

04 12. 2009, 13:21

Contactul vizual si miscarile corpului sunt considerate de mult timp factori de natura sa tradeze adevaratele intentii ale individului, precum minciuna, nervozitatea, atractia sexuala sau inselatoria. Insa profesroul Beattie crede ca multi oameni nu au nici cea mai vaga idee despre mesajele secrete pe care le transmit chiar picioarele lor.

Spre exemplu, atunci cand o femeie este atrasa de cineva, are tendinta de a departa de trup unul dintre picioare, adoptand o postura de deschidere. Daca picioarele femeii sunt incrucisate, sau tinute sub corp, atunci ea transmite ca nu este atrasa de interlocutor.

De asemenea, mincinosii isi misca mult picioarele pentru a incerca sa distraga atentia oamenilor de la lucrurile pe care le spun. In plus, femeile ii judeca pe barbati dupa incaltarile lor - cat de stilat, curat si expresiv arata sau daca se potrivesc cu tinuta.

Daca un om este agitat, el va arata acest lucru printr-un ritm crescut al miscarii picioarelor. Femeile, insa, se comporta exact opus si isi tin picioarele nemiscate daca sunt nervoase. Masculii si femelele alfa au un nivel scazut de joc al picioarelor pentru ca lor le place sa domnine si sa controloze conversatiile, iar asta se reflecta in corpul lor.

Extrovertitii procedeaza similar, dar din motive diferite, in timp ce oamenii timizi au miscari frecvente. "Limbajul secret al picioarelor poate dezvalui multe despre personalitatea unui om, despre ceea ce gandeste despre persoana in fata careia se afla si poate trada chiar starea psihica si emotionala a unui individ, fiind un canal fascinant de comunicare nonverbala", sustine profesorul Beattie.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: