Unitatea de investigatii OZN inchisa

04 12. 2009, 17:55

La 1 decembrie, linia telefonica gratuita si adresa de e-mail prin care cetatenii britanici erau invitati sa anunte aparitii OZN au fost desfiintate, iar ofiterii care operau in Unitatea OZN au fost reincadrati in alte departamente. Explicatia oficiala este aceea ca Unitatea nu mai avea valoare defensiva. In plus, in contextul crizei economice, prin inchiderea acesteia, guvernul britanic economiseste 44.000 de euro pe an.

In ultimii 50 de ani, Unitatea de investigatii OZN a primit mii de rapoarte de la indivizi care sustin care au vazut OZN-uri insa niciunul dintre acestea nu a adus o dovada incontestabila a existentei extraterestrilor si nici nu relevat vreo amenintare la securitatea Regatului Unit.

In comunicatul prin care se anunta inchiderea Unitatii, Ministerul Apararii din Marea Britanie afirma ca nu are nicio pozitie oficiala vizavi de existenta vietii extraterestre, ca nu a putut investiga amanuntit niciunul dintre rapoartele OZN, din lipsa de probe suficiente si ca folosirea fondurilor pentru continuarea activitatii acestei Unitati ar fi o risipa. Prioritatea de top a ministerului este in acest moment Afghanistan-ul, iar orice amenintare aeriana, fie ea extraterestra, va fi gestionata de fortele aeriene regale, se mai specifica in comunicat.

Masura este surprinzatoare, tinand seama de faptul ca Marea Britanie a declasificat in urma cu 3 ani mai multe dosare OZN care, desi nu aduceau dovezi certe privind existenta extraterestrilor, contineau marturiile credibile ale mai multor ofiteri din fortele aeriene ce au afirmat ca au vazut OZN-uri.

Sursa: BBC

CITESTE SI: