Initiala numelui ar putea prezice durata de viata

12 01. 2010, 13:17

Sunt doar speculatii ieftine si nefondate? Nu neaparat. Studiul, condus de oamenii de stiinta ai Universitatii Wayne din Detroit, a examinat relatia dintre initialele numelui unei persoane si momentul mortii sale.

Au fost examinate doua grupuri de subiecti, formate din atleti profesionisti, doctori si avocati. In cazul fiecarui sport, atleti ale caror initiale incepeau cu litera "D" au trait mai putini ani decat aceia ale caror nume incepeau cu litere cuprinse intre "E" si "Z", declara autorii studiului, Ernest Abel si Michael Kruger.
Cercetatorii au analizat duratele de viata a peste 10.000 de atleti si profesionisti, concentrandu-se mai ales asupra celor ale caror initiale erau "A", "B", "C" sau "D" - litere asociate cu sistemul de notare din sistemul educational american.

Studiul a demonstrat ca cei cu nume care aveau la inceput litera "A" traiau substantial mai mult decat cei care aveau "D". Cercetatorii sugereaza ca, "D" fiind asociata performantelor academice scazute, cei ale caror nume incep cu aceasta litera sunt mai predispusi la un respect de sine scazut, devenind mai vulnerabili in fata afectiunilor.

Totusi, situatia nu este neaparat ingrijoratoare. Atletii a caror initiala era "D" au prezentat o supravietuire medie de 68,1 ani, in timp ce sportivii cu nume avand la inceput litere de la "E" la "Z", necorelate cu niciun fel de calificative academice, au trait in medie 69,9 ani.

Sursa: Aolhealth

CITESTE SI: