O priveliste rarisima, caprioara albinoasa

22 01. 2010, 13:12

Vazand imaginile care atesta existenta unui animal aproape unic in salbaticie, autoritatile italiene s-au grabit sa ii ofere lui "Bambi" imunitate in fata celor 3.500 de vanatori din regiune, licentiati sa foloseasca o arma.

Giammaria Sommavilla, liderul autoritatilor din provincia Belluno, a confirmat raritatea cazului, declarand ca a fost extrem de surprins privind fotografiile. "Este, intr-adevar, un pui de caprioara albinos, a carui mama poarta un colorit normal", a declarat oficialul.



"Aici regulile sunt respectate cu strictete si nu avem probleme cu braconierii. Prezenta acestui animal de incanta si ne imbogateste valea, creatura fiind o prezenta aproape magica in padure", a declarat Leandro Grones, de la asociatia locala de vanatori.

Albinismul nu este o boala sau rezultatul vreunei mutatii genetice, ci doar o varietate rar intalnita. In ciuda aspectului deosebit, animalul ar putea intampina ceva probleme in mediul sau, iesind foarte usor in evidenta in afara sezonului hibernal si putand prezenta o sensibilitate crescuta in cazul expunerii la soare.

Sursa: Dailymail

CITESTE SI: