Prima pagină D:News

7 ore si jumatate pe zi. Atat sta un copil in mediul online

Redactia Descopera.ro | 02.02.2010 | ● Vizualizări: 161
7 ore si jumatate pe zi. Atat sta un copil in mediul online     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Copiii cu varste intre 8 si 18 ani, uneori chiar sub limita minina a acestui esalon, petrec mai bine de 7 ore in mediul online, se arata intr-un raport al Fundatiei Kaiser Family din Statele Unite ale Americii.

Folosind mai mult de un singur dispozitiv electronic (iPod, telefon mobil sau computer), unii dintre copii pot ajunge si pana la 10 ore de "viata electronica" in fiecare zi, iar studiile arata ca aceste cifre sunt cu mult in crestere fata de anii trecuti. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca timpul mediu petrecut de copii in fata unui dispozitiv care sa le faciliteze accesul online este de 7 ore si 38 de minute zilnic, cu o crestere de 1 ora si 17 minute fata de anul 2004.

Studiul se bazeaza pe intervievarea a nu mai putin de 2002 tineri cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani, iar primele date arata ca fetele sunt cele care petrec cel mai mult timp navigand pe internet, in special pe site-urile de socializare.

Michele Elliot, unul dintre psihologii fondatori ai organizatiei Kaiser Family, sustine ca parintii trebuie sa limiteze drastic timpul petrecut de copii pe internet, altfel risca sa ii transforme pe acestia in niste sociopati: "Atunci cand copiii comunica prin intermediul chaturilor, ei nu au habar de ceea ce inseamna interactiune. Probabil ca vor tasta repede ceea ce vor sa spuna, dar ce vor face in momentul in care chiar vor intalni pe cineva fata in fata?"

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: