Prima pagină D:News

Absurd: unii oameni incerca sa slabeasca inghitind viermi paraziti

02.12.2010 | ● Vizualizări: 1734
Absurd: unii oameni incerca sa slabeasca inghitind viermi paraziti     medicina, sanatate, vierme, limbric, slabire, tratament, parazit + zoom
Galerie foto (1)

O moda bizara bantuie prin Hong Kong: persoane obsedate de ideea slabirii se autoinfesteaza cu paraziti intestinali, intr-o incercare extrema de a da jos cateva kilograme.

Departamentul de Sanatate din Hong Kong a avertizat populatia inprivinta unor site-uri chineze care propun, ca metoda de slabire cuefect garantat, infestarea voluntara cu paraziti.

Produsele vandute contin oua de viermi intestinali din genulAscaris (limbrici); viermii adulti care se dezvolta in intestinuluman, din aceste oua, pot ajunge la lungimi de 25-30 cm.

Ulterior, ei se inmultesc in organism, putand produce oinfestare masiva. Prezenta lor determina, intr-adevar, scaderea ingreutate, insotita insa de dureri abdominale, diaree, voma simalnutritie, deoarece parazitii consuma o mare parte dinsubstantele nutritive care ajung in organismul uman.Viermii pot migra, ajungand, din intestin, in alte organe, chiarsi in plamani.

Infestarea cu limbrici poate fi chiar fatala, in cazul in caresurvin complicatii precum obstructionarea intestinului, a tractuluibiliar ori a ductului pancreatic.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: