Prima pagină D:News

Absurd: unii oameni incerca sa slabeasca inghitind viermi paraziti

Redactia Descopera.ro | 02.12.2010 | ● Vizualizări: 2701
Absurd: unii oameni incerca sa slabeasca inghitind viermi paraziti     medicina, sanatate, vierme, limbric, slabire, tratament, parazit + zoom
Galerie foto (1)

O moda bizara bantuie prin Hong Kong: persoane obsedate de ideea slabirii se autoinfesteaza cu paraziti intestinali, intr-o incercare extrema de a da jos cateva kilograme.

Departamentul de Sanatate din Hong Kong a avertizat populatia in privinta unor site-uri chineze care propun, ca metoda de slabire cu efect garantat, infestarea voluntara cu paraziti.

Produsele vandute contin oua de viermi intestinali din genul Ascaris (limbrici); viermii adulti care se dezvolta in intestinul uman, din aceste oua, pot ajunge la lungimi de 25-30 cm.

Ulterior, ei se inmultesc in organism, putand produce o infestare masiva. Prezenta lor determina, intr-adevar, scaderea in greutate, insotita insa de dureri abdominale, diaree, voma si malnutritie, deoarece parazitii consuma o mare parte din substantele nutritive care ajung in organismul uman.

Viermii pot migra, ajungand, din intestin, in alte organe, chiar si in plamani.

Infestarea cu limbrici poate fi chiar fatala, in cazul in care survin complicatii precum obstructionarea intestinului, a tractului biliar ori a ductului pancreatic.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: