Prima pagină D:News

Unui baietel chinez i-au crescut solzi de peste

Redactia Descopera.ro | 03.02.2010 | ● Vizualizări: 416
Unui baietel chinez i-au crescut solzi de peste      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Doctorii cred ca Song Sheng, din provincia chineza Jinhu, ar putea suferi de o rara dereglare genetica ce ii impiedica racirea trupului.

Botezat, desigur, "baiatul peste" de comunitatea de provenienta, Song Sheng a inceput sa dezvolte solzi la numai cateva zile de la nastere, ca urmare a lipsei de pori a pielii sale.

Doctorii spun ca, deoarece baietelul nu poate transpira sau elibera caldura prin piele, suplineste aceste procese prin producerea unor formatiuni solzoase asemenea celor de peste. In acelasi timp, familia ii controleaza temperatura corporala prin imbaierea cu apa aproape congelata.

"Are dureri mari tot timpul, iar daca nu avem destula gheata sa il acoperim, face febra", declara tatal copilului, Song Dehui. In acelasi timp, medicii le-au recunoscut parintilor baiatului ca nu exista inca vreun leac cunoscut pentru tulburarea sa de natura genetica, cunoscuta sub denumirea de ihtioza lamelara, practic o alterare a keratinizarii (procesul de formare a pielii).

"Boala poate fi tratata, dar nu vindecata, asa incat ne rugam pentru un miracol sau pentru un leac din medicina alternativa", a mai adaugat tatal lui Sheng.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI: