Prima pagină D:News

Razboi preistoric: Rechin vs Crocodil

Redactia Descopera.ro | 03.26.2010 | ● Vizualizări: 334
Razboi preistoric: Rechin vs Crocodil     crocodil, rechin, paleontologie, coprolita, fosila, fecale, dinti, colon + zoom
Galerie foto (2)

Paleontologii americani au facut o descoperire de exceptie care readuce in lumina una dintre nenumaratele batalii impresionante desfasurate in trecutul indepartat, cand stapanii Terrei erau crocodilii, rechinii si marile carnivore ale uscatului.

Totul a pornit de la o coprolita veche de circa 15 milioane ani, care contine urme de dinti de rechini. Coprolitele sunt, de fapt, fragmente de fecale fosilizate care au apartinut animalelor ce au trait in trecutul indepartat al planetei. Acest gen de fragmente fosilizate sunt foarte rare, profesorul Stephen Godfrey din cadrul Calvert Marine Museum din Maryland, S.U.A., estimand ca fragmenul fosilizat cu urme de rechin este unul din cele trei coprolite de crocodili descoperite pana in prezent la nivel mondial.

"Fosila din clasa coprolitelor a fost usor de identificat datorita culorii, texturii si densitatii specifice. Pentru noi a fost descoeprirea vietii noastre. In prezent, incercam sa aflam originea fosilelor; exista doua mari ipoteze. Prima sustine ca rechinul a tasnit din adancuri si a muscat crocodilul de abdomen atat de tare, incat dintii sai s-au imprimat pe materile fecale din colonul reptilei. A doua ipoteza, care pare mai plauzibila, sustine ca rechinul a cazut victima crocodilului care l-a mancat. Dintii rechinului sunt singura parte osoasa din trupul acestui peste. Crocodilul nu i-a putut digera din cauza emailului dentar, iar dintii au fost eliminati prin fecalele care s-au fosilizat in decursul celor 15 milioane de ani scursi de la sangeroasa confruntare", afirma specialistul.

Sursa: Daily MailCITESTE SI :