7 povesti cu animale

28 03. 2010, 00:00

Catelul care zambeste. Se numeste Riley si a zambit in fotografia alaturata atunci cand a primit primul tort din viata sa, cu ocazia implinirii varstei de un an. Maureen Ravelo, stapana lui Riley marturiste ca patrupedul ei este deosebit de expresiv, imitand frecvent starile de baza ale emoticoanelor de pe Yahoo Messenger.



Micropurceii se intorc. La ferma Pennywell din Devon, Marea Britanie, s-a nascut o noua serie de micropurcelusi, animalele de companie cele mai cautate in Regatul Unit la sfarsitul anului trecut, cu ocazia Craciunului.



A fost salvat in timp ce dormea. Si nici macar nu stie asta! Este vorba despre un mic pars a carui ascunzatoare a fost distrusa de o furtuna foarte puternica de zapada, care a avut loc in Anglia in urma cu doua saptamani. Zoologul Dave Williams nu il poate tine in palma pe simpaticul rozator mai mult de cateva secunde, altfel, din pricina caldurii mainii umane, acesta s-ar trezi prematur din hibernare.



Micul alb. La Seaview Wildlife Encounter, un pui de cangur s-a nascut cu blana complet alba, cu toate ca parintii sai nu au nicio boala genetica. Botezat Erin, cangurul a devenit noua atractie a gradinii zoologice.



Pescarusul lui Google. Google Street View a surprins un pescarus, in toata splendoarea sa, in timp ce fotografia oraselul Vow din Shetland Islands.



Bataia iepurilor. Iepurii de camp au un ritual de imperechere... mai putin obisnuit. Ceea ce vedeti in imaginea alaturata nu sunt doi masculi care se bat pentru o femela, ci o femela care pune la incercare un mascul. Daca acesta din urma reuseste sa o cucereasca (adica, sa o invinga in lupta), femela il considera demn pentru imperechere; daca il bate, iepurele ramane cu buza in vant...



Ce sa fie, ce sa fie? Este un pui nou-nascut de purcel-furnicar, un mamifer nocturn care traieste numai in Africa.

CITESTE SI: