Prima pagină D:News

In 5 ani, Terra a pierdut un milion de kilometri patrati de padure

Redactia Descopera.ro | 04.28.2010 | ● Vizualizări: 185
In 5 ani, Terra a pierdut un milion de kilometri patrati de padure     padure, terra, patrimoniu + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii de la Universitatea Sud Dakota si Universitatea Syracuse din Statele Unite au ajuns la aceasta cifra dupa ce au elaborat un sistem matematic care permite estimarea variatiei suprafetei impadurite de pe Terra, si au examinat imagini satelitare preluate in perioada 2000-2005.

Potrivit studiului oamenilor de stiinta americani, pe intreaga planeta, ariile acoperite de paduri s-au micsorat cu 1 mil si 11.000 kmp fata de cele aproape 33 mil kmp din anul 2000.

In acest "top al rusinii", pe primul loc se situeaza Brazilia, care a pierdut 165.000 kmp de padure, urmata de Canada, cu 160.000. Statele Unite se afla pe locul 4, dar reprezinta singura tara care a pierdut procentual cele mai multe paduri, 6%.

De altfel, America de Nord este continentul unde s-a inregistrat cea mai accentuata disparitie a zonelor impadurite, urmat de Asia si America de sud. Europa se afla pe penultimul loc, urmata de Oceania. "Batranul continent" a renuntat la 2% din patrimoniul de padure, procent corespunzator unei arii de 86.000 kmp.
Sursa: Ansa

CITESTE SI:

Tag-uri: padure | terra | patrimoniu