Prima pagină D:News

Rasistii au creiere insensibile!

Redactia Descopera.ro | 05.28.2010 | ● Vizualizări: 244
Rasistii au creiere insensibile!     rasism, rasisti, creier, psihic + zoom
Galerie foto (1)

Creierele persoanelor cu concepţii rasiste nu manifestă aproape nicio reacţie la suferinţa fizică a reprezentanţilor altor rase, o consecinţă a prejudecăţilor de acest tip, potrivit unui studiu publicat în revista Current Biology, citat de MEDIAFAX.

"Creierul persoanelor rasiste identifică mai greu în mod spontan suferinţa fizică a indivizilor din alte rase. Am obţinut dovada acestui lucru arătând subiecţilor imagini cu ace înfipte în mâini de diferite culori", spun autorii acestui studiu, specialişti de la universităţi din Bologna şi Roma (Italia) şi de la CNRS din Lyon (Franţa).

"Indivizii cu prejudecăţi rasiale importante au tendinţa de a nu reacţiona aproape deloc la durerea fizică a membrilor altor rase, în timp ce persoanele cu un nivel slab de prejudecăţi rasiale tind să reacţioneze la durerea acestora la fel ca la durerea fizică resimţită de membrii propriului grup etnic", a explicat Alessio Avenanti, psiholog la Universitatea din Bologna, coordonator al acestui studiu.

La studiu au participat 40 de studenţi, jumătate italieni albi, jumătate de culoare, străini. Ei au fost supuşi unei stimulări magnetice transcraniene, care înregistrează activitatea circuitelor neuronale asociate mişcărilor corpului, senzaţiilor tactile sau dureroase.

Specialiştii au stabilit iniţial nivelul de "rasism latent" al subiecţilor, cu ajutorul unui interviu.

Citeste mai multe pe Mediafax!

Descopera lumea in care traiesti!

Tag-uri: rasism | rasisti | creier | psihic

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI