Doriti sa vedeti Titanicul? Il gasiti in statul Tennessee (FOTO)

27 06. 2010, 00:00

Cea mai mare atractie muzeistica din lume, aceasta replica la scara 1:2 a Titanicului este, de fapt, doar jumatatea din fata a faimosului vas. Noua atractie turistica a costat 24 de milioane de dolari, iar construirea ei a durat peste un an. Insa planul este sa atraga peste un milion de vizitatori anual.

"Titanic", din Pigeon Forge, nu este un muzeu in stil hollywoodian, ci o experienta interactiva, care contine toate elementele tragice ale povestii. Imediat ce patrund in muzeu, vizitatorilor li se inmaneaza permise de acces la bord, cu numele cate unuia dintre pasagerii reali, si sunt salutati de stewarzi si de ofiteri de nava, intotdeauna pregatiti sa ofere informatii despre ambarcatiune.

Exista chiar si o sectiune unde vizitatorii isi pot scufunda mainile intr-un rezervor cu apa rece, de doua grade Celsius, temperatura apei atunci cand Titanicul s-a "inecat".



Muzeul mai contine si o replica a frumoaselor balustrade White Star ale scarilor Grand, precum si 400 de artefacte de pe Titanicul real, intre care o vesta de salvare si dintele unuia dintre supravietuitori.

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: