Cartierul Rezervoarelor din Viena (FOTO)

04 07. 2010, 00:00

Ramasite ale erei industriale, rezervoarele de acest fel din toata lumea au fost demolate sau pur si simplu abandonate si lasate la mila intemperiilor. Dar cetatenii din Viena s-au gandit ca ar fi pacat sa renunte la niste structuri candva folositoare, si au scornit un mod de a le oferi un nou rost.



La inceputul secolului XX, colectoarele de gaz ale Vienei erau cele mai mari din lume, fiecare inalt de 70 de metri si cu un diametru de 60 de metri. Acum, structurile arhitecturale se numara printre cele mai ravnite spatii locative pentru oameni si firme din capitala austriaca . Dupa ce s-a renuntat la folosirea gazelor naturale pentru alimentarea Vienei, interiorul rezervoarelor a fost complet indepartat, pastrandu-se numai "cochiliile" din caramizi.



Ideea transformarii lor in blocuri de locuinte s-a nascut ca rezultat al unui concurs de proiectare, ce solicita concurentilor sa vina cu idei pentru refolosirea vechilor structuri. Acum, cladirile de apartamente din rezervoare impaca ideile a patru arhitecti, a caror viziune a inclus acoperisuri din sticla transparenta, gradini interioare si o structura terasata de tip ecologist. In prezent, 1.500 de oameni traiesc in Cartierul Rezervoarelor din Viena, comunitate cunoscuta ca "adunarea colectorilor de gaz".

Sursa: Odditycentral

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: