Rusia testeaza racheta Angara

16 07. 2010, 13:49

Profesorul Vladimir Nesterov, care este si seful Centrului de Cercetare si Productie Spatiala de Stat Krunchiev, afirma ca racheta va fi gata la finele anului 2011, asamblarea motorului principal find "realizata in proportie de 99%", in timp ce motorul secundar a fost testat deja de trei ori.

Singura problema care a afectat orarul testarilor a tinut de intarzierea amenajarii echipamentului de la sol, echipament pe care Centrul Spatial nu a putut sa il finiseza la timp din cauza intarzierii fondurilor.

Racheta Angara este destinata sa transporte in spatiu greutati cuprinse intre 2 si 45 de tone, iar creatorii sai se asteapta sa devina prima racheta fara pilot din dotarea Rusiei, care va inlocui in scurt timp sistemele de transport similare.
Principalul scop politico-strategic al Angarei este acela de a aduce Rusiei independenta totala in spatiul cosmic. De asemenea, rachetele Angara vor reduce dependenta programului spatial rus de centrele de lansare din Baikonur, Kazakhstan.

Profesorul Vladimir Nesterov mai are o supriza pentru rivalii Rusiei din cursa spatiala, anuntand, in continuare, ca echipa sa lucreaza la producerea unei versiuni si mai puternice, denumita Angara 7, care va fi capabila sa transporte pe orbita greutati cuprinse intre 45 si 75 tone.

Sursa: RiaNovosti



CITESTE SI: