Prima pagină D:News

2182 – anul unui impact devastator?

Redactia Descopera.ro | 07.28.2010 | ● Vizualizări: 364
2182 – anul unui impact devastator?     2182, asteroid, impact, apocalipsa, previziune + zoom
Galerie foto (1)

Stim prin intermediul dovezilor fosile ca Terra s-a confruntat, la un interval de circa 26-30 de milioane de ani, cu o uriasa extinctie a vietii. Numeroase teorii au fost avansate pentru a explica acest fenomen, si totusi una singura este in masura sa ofere o explicatie plauzibila... O coincidenta stranie arata ca, in acelasi interval, Pamantul a fost tinta unor impacte nimicitoare cu asteroizi uriasi sau comete...

Un studiu realizat de cercetatorii Universitatii din Valladolid (UVA), alaturi de cei din Pisa si Roma, arata ca un asemenea impact este pe cale sa se repete intr-un viitor apropiat. Ba, mai mult, ei au identificat si asteroidul care ne va putea lovi planeta "Probabilitatea ca asteroidul botezat (101955) 1999 RQ36 sa loveasca Terra este de 1 la 1000. Ceea ce este, insa, surprinzator este ca mai mult de jumatate din sanse indica anul 2182 ca an al impactului", sustine Maria Eugenia Sansaturio, cercetator in cadrul Universitatii din Valladolid.

Savantii au incercat sa estimeze si sa monitorizeze fiecare posibil asteroid care ar putea intra in contact cu Terra pana in anul 2200. Atat calculele oamenilor de stiinta spanioli, cat si cele ale omologilor lor italieni, indica anul 2182 ca an al unui posibil impact.

"Nu discutam aici numai de probabilitati ci de un scenariu cat se poate de realist. Sansa noastra, a oamenilor, este aceea de a crea o tehnologie capabila se indeparteze astfel de pericole. Daca pana in anul 2080, o astfel de tehnologie nu va fi creata, atunci ne confruntam cu cel mai mare pericol de extinctie din istoria omenirii", a concluzionat aceeasi Maria Eugenia Sansaturio.

Sursa: DailyGalaxy

CITESTE SI: