Repararea Statiei Spatiale Internationale – un semiesec (VIDEO)

09 08. 2010, 13:45

Cei doi astronauti au reusit sa desprinda si sa indeparteze dispozitivul stricat, dar nu au reusit sa-l inlocuiasca cu cel de rezerva, asa cum era participat. Dupa ce sistemul de racire de pe SSI s-a stricat, NASA a declarat ca sunt necesare doua iesiri in spatiu pentru repararea acestuia, insa acum inginerii agentiei spatiale americane spun ca este nevoie de o a treia operatiune pentru ca SSI sa redevina pe deplin functionala.

In lipsa unui sistem de racire/incalzire, viata la bordul SSI ar fi imposibila, temperaturile osciland intre 121 de grade Celsius si minus 157 grade C. NASA a reconfirmat ca deocamdata vietile celor 6 astronauti - 3 americani si 3 rusi - aflati pe SSI nu sunt in pericol, insa Statia trebuie sa redevina functionala cat mai repede.

Iesirea in spatiu de 8 ore a fost cea mai lunga care s-a desfasurat la bordul SSI si a sasea din toate timpurile. Astronautii au marturisit ca misiunea de reparare a fost dificila. In timpul operatiunii, cei doi astronauti au fost improscati cu amoniacul din pompa defecta si au fost nevoiti sa-si curete de mai multe ori costumele. Revino zilele urmatoare pe DESCOPERA.ro pentru a afla cum se desfasoara operatiunile de reparatie ale SSI. Afla de aici totul despre accidentul care a facut Statia inoperationala.

*

Iti place literatura fantasy si horror? Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror!

CITESTE SI: