Regele care nu crede in SIDA

23 08. 2010, 12:49

Printul Mangaliso, varul regelui, a declarat ca toate campaniile publice de avertizare impotriva riscului infectarii cu HIV nu au facut decat sa sperie cel mult cateva persoane.

El a tinut din nou sa atraga atentia supusilor sai ca circumcizia masculina, alaturi de igiena organelor genitale, nu sunt deloc niste mijloace de protectie impotriva SIDA, cum inca se crede in randul cetatenilor acestui regat african.

Conform UNAids, Swaziland (ultima monarhie absolutista din Africa) prezinta cea mai mare rata de infectie cu virusul HIV la nivelul populatiei : circa 26% din cetatenii acestui regat sunt bolnavi de SIDA.

"Printul Mangaliso nu face altceva decat sa isi arate ignoranta. S-a demonstrat stiintific faptul ca circumcizia masculina micsoreaza riscul de a te infecta cu HIV. Conform datelor mele, circumcizia a dus la scaderea cu 60% a riscului de a dobandi SIDA. Avem sute de dovezi de acest fel venite din tari precum Kenya, Uganda si Africa de Sud" declara, plin de incredere, regele Mswati, care are in prezent un numar de 13 sotii oficiale.
Pe de alta parte, datele de teren efectuate de mai multe organizatii occidentale, il contrazic flagrant. Nu mai putin de 42,6 % din numarul femeilor gravide din Swaziland erau infectate cu HIV la nivelul anului 2009.

Sursa: BBC News

CITESTE SI: