Prima pagină D:News

Canicula din Rusia: un dezastru pentru lumea pasarilor

Redactia Descopera.ro | 09.03.2010 | ● Vizualizări: 112
Canicula din Rusia: un dezastru pentru lumea pasarilor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Populatiile de pasari salbatice din Regiunea Rusiei Centrale au inregistrat, vara aceasta, o scadere drastica a efectivelor, conform rapoartelor remise la Moscova de catre orinitologii rusi detasati pe teren.

Circa 80-90 % din habitatele naturale ale Rezervatiei Kama-Bakaldinskiye din provincia Nijnii-Novgorod au ars in totalitate din cauza incendiilor provocate de valurile de caldura fara precedent care au lovit Rusia vara acesta. Conform informatiilor date publicitatii de catre Viktor Zubakin, presedintele Uniunii pentru Protejarea Pasarilor din Rusia, incendiile au dus la moarte unei treimi din populatiile locale de cocori.

Viktor Zubakin afirma in continuare ca dimensiunile reale ale dezastrului ecologic provocat de canicula, vor putea fi estimate cu exactitate de-abia in primavara anului urmator, cand pasarile migratoare se vor intoarce din sud.

Cele mai grave incendii provocate vreodata de canicula in Rusia au distrus zeci de rezervatii naturale, cu precadere in lunile iulie si august cand temeperaturile au atins si depasit, pe alocuri, + 40 de grade Celsius. Pe langa pasari, au avut de suferit si oamenii, cel putin 52 persoane murind in incendii, in timp ce 2.500 de oameni au ramas fara case.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI