Prima pagină D:News

Socurile electrice – remediul minune pentru problemele de memorie

Redactia Descopera.ro | 10.11.2010 | ● Vizualizări: 280
Socurile electrice – remediul minune pentru problemele de memorie     soc electriic, memorie, medicina, tratament + zoom
Galerie foto (1)

Sa provoci unei persoane un soc electric de mica sau medie intensitate o poate ajuta pe aceasta sa isi imbunatateasca simtitor memoria, anunta cercetatorii din cadrul Universitatii Temple din Philadelphia. Chiar daca pare un tratament ce vine perioada de inceput a medicinei moderne, socurile electrice pot creste cu 11% sansele ca un om sa isi recapete memoria, se arata in acelasi studiu al oamenilor de stiinta americani.

Tratamentul stimuleaza anumiti neuroni, astfel ca atunci cand o persoana nu isi aminteste ceva, este suficient un soc electric pentru ca memoria acesteia sa inceapa sa functioneze. Cercetatorii sunt cu atat mai incantati cu cat sunjt convinsi ca remediul lor va ajuta persoanele in varsta sa isi depaseasca problemele de memorie.

"Pe masura ce imbatranim, conexiunile dintre neuronii nostri se rup. Un mic soc electric poate ajuta enorm persoanele care nu reusesc sa isi aminteasca diferite lucruri.", sustine unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Singurul impediment al tratamentului, daca ii putem spune asa, este acela ca efectele socurilor nu dureaza mai mult de o ora. In aceeasi ordine de idei, studiul nu specifica daca socurile trebuie administrate regulat...

Sursa: TheTelegraph