Acesta a fost primul tap care a ucis un om!

27 10. 2010, 13:22

Robert Boardman, in varsta de 63 ani a fost impuns in picior de tapul furios, cornul animalului sectionandu-i batranului artera femurala; in urma accidentului, acesta murind in mai putin de 5 minute.

Incidentul s-a petrecut pe cand Robert Boardman, acompaniat de sotie si un prieten apropiat, parcurgea un traseu de creasta in Klahhane Ridge, o regiune accidentata din Parcul National Olympic.

La scurt timp dupa atacul tapului, ranngerii sositi la fata locului, au impuscat animalul, care era cunoscut de mult timp printre ingrijitorii parcului pentru comportamentul sau agresiv.

Barb Maynes, purtatorul de cuvant al parcului national, a declarat presei ca animalul era stiut drept o adevarata "pacoste cu coarne", nu se temea deloc de oameni, iar rangerii au incercat in nenumarate randuri sa il impuste cu boabe de fasole si sa arunce cu pietre in el, pentru a-i induce frica fata de om.

Martorii tragediei sustin ca Robert Boardman s-a oprit pentru a servi masa, cand tapul, care probabil s-a simtit ofensat de omul care i-a incalcat teritoriul, s-a repezit sa il atace.
Victima a incercat sa impuste animalul furios, dar tapul a fost mai iute, impungadu-l o singura data in picior. Dupa ce l-a ucis, tapul s-a asezat, cumva sfidator pe cadavrul batranului, rangerii fiind obligati sa arunce cu pietre in el pentru a-l goni si a recupera trupul.

Circa 300 de capre de zapada traiesc in Parcul National Olympic. Aceasta specie de capre salbatice vietuieste doar in America de Nord. Tapii adulti pot atinge o greutate de peste 136 kilograme si sunt cunoscuti pentru comportamenul lor bataios.

Sursa: BBCNews