Prima pagină D:News

Un singur tratament pentru dependenta de alcool si cea de tutun

Redactia Descopera.ro | 11.05.2010 | ● Vizualizări: 3398
Un singur tratament pentru dependenta de alcool si cea de tutun     alcool, tutun, dependenta, tratament + zoom
Galerie foto (1)

Doi noi compusi eficienti in tratamentul simultan al dependentei de nicotina si de alcool au fost descoperiti de o echipa de cercetatori de la Ernest Gallo Clinic and Research Center al Universitatii California din San Francisco si de la Pfizer Inc.

Potrivit unui articol aparut in revista de specialitate "Neuropsychopharmacology", consumul de alcool la rozatoare a fost redus in mod semnificativ prin administrarea a doi compusi (denumiti CP-601932 si PF-4575180), care actioneaza asupra unui subtip specific al receptorului nicotinic pentru acetilcolina neuronala (nAChR).

Proteinele nAChR au fost identificate in intregul sistem nervos, ele mediind efectele unor substante precum nicotina. Studii recente de genetica umana au aratat ca genele care codifica pentru acest subtip au o importanta semnificativa in ceea ce priveste susceptibilitatea la dependenta de substante. "Problema a fost aceea de a traduce aceste importante rezultate genetice in medicamente eficiente", a explicat Selena E. Bartlett, director al Preclinical Development Group de la Gallo Center si coordonatoare a studiului.

"Dependenta de alcool si cea de nicotina sunt adeseori tratate ca dereglari separate in pofida faptului ca 60-80 % dintre alcoolici sunt si fumatori.Sunt disponibile putine strategii pentru tratarea acestor dereglari separat: datele noastre arata ca utilizand ca tinte subtipuri specifice ale nAChR este posibila tratarea dependentei de cele doua substante cu o singura molecula", a mai explicat Bartlett.
Sursa: Le Scienze

Tag-uri: alcool | tutun | dependenta | tratament