Camera pentru rinocerii “Proaspat Casatoriti”

07 11. 2010, 00:00

Rinocerul indian este o specie devenita, din nefericire, foarte rara din pricina braconajului si a distrugerii habitatului. Din acest motiv, nasterea oricarui pui in captivitate este o adevarata sarbatoare pentru iubitorii de animale care se lupta sa salveze specia.

Intrucat in Nepal mai traiesc in salbaticie doar 435 de exemplare, oficialitatile gradinii zoologice din capitala Kathmandu au luat decizia schimbarii compartimentului unde traiau Kancha si Kanchi, in speranta ca cei doi uriasi se vor imperechea.

Noul "aparatament" este mult mai mare decat cel precedent, are camere separate, precum si o balta noroioasa unde cei doi se pot refugia in zilele calduroase.

Spre bucuria cercetatorilor, cei doi colosi au inceput deja sa isi arate semne de tandrete. Proiectul a fost posibil prin amabilitatea lui Siddhant Pandey, directorul Ace Development Bank of Nepal, un cunoscut iubitor de animale din Nepal si sponsor a numeroase organizatii care activeaza pentru salvarea parcurilor nationale din acesta tara.

Sursa: BBCNews