Cum sa scapi de migrene printr-o operatie estetica

11 11. 2010, 13:37

Penny Radcliffe, in varsta de 57 de ani, este unul dintre primii pacienti britanici care s-a supus acestui tratament.

Inainte de operatie, ea suferea, practic in fiecare saptamana, de migrene severe, care o "tranteau" la pat timp de o zi intreaga. Dupa operatia realizata in urma cu 6 saptamani, nu a mai avut nici o criza.

Interventia chirurgicala de rezultate, insa, numai in cazul persoanelor ale caror migrene sunt cauzate de contractarea unui muschi al fetei, numit corrugator supercilii, care produce incretirea fruntii in dreptul sprancenelor - expresia "incruntata". La unele persoane, contractia acestui muschi poate determina compresia nervului trigemen, producand migrene atroce.

Chirurgul a realizat cinci incizii mici in piele fruntii si a indepartat o portiune din muschiul corrugator supercilii, cea apropiata de trigemen, pentru a a elimina presiunea asupra nervului, apoi a tras in sus pielea fruntii - la fel cum se procedeaza in cazul operatiilor estetice de ridicare a sprancenelor si netezire a ridurilor fruntii, pentru a conferi fetei un aspect mai tanar.

Desi, in Marea Britanie, metoda a fost incercata numai pe cativa pacienti, nici unul dintre ei nu a mai prezentat crize de migrena dupa interventia chirugicala.

Sursa: Mail Online