Putin declara: Leonardo di Caprio este un adevarat Mujic!

28 11. 2010, 01:00

Delegatii de la Sankt Petersburg au cazut de acord, in prima instanta, sa isi intensifice eforturile pentru ca numarul tigrilor sa se dubleze pana in anul 2022. Urmatoarele aspecte care vor fi luate in discutie vizeaza protejarea habitatelor tigrilor, stoparea braconajului si a traficului cu organe de tigri.

In ultimii 10 ani, efectivele de tigri au scazut cu circa 40%, iar unele populatii se pare ca vor dispare odata pentru totdeauna in urmatorii 20 de ani. Se va lua in discutie si crearea unui plan strategic - care se va finaliza intr-o adevarata "Foaie de Parcurs" - conform careia toate tarile vor crea forte politienesti destinate pazirii tigrilor in rezervatii si stoparii braconajului.

Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale, este un sustinator al eforturilor pentru salvarea tigrilor, acesta declarand ca forul bancar pe care il conduce va investi suma de 50 milioane USD in urmatorii 10 ani, pentru salvarea ultimilor tigri.

Invitatul surpriza al summitului a fost nimeni altul decat starul hollywoodian Leonardo di Caprio, care a insistat sa vina personal pentru a dona suma de 1 milion USD pentru salvarea tigrilor siberieni. Leonardo di Caprio a fost la un pas de o tragedie, avionul sau aterizand de urgenta dupa ce si-a pierdut un motor din cauza vanturilor puternice. Actorul ecologist a fost felicitat personal de Vladimir Putin, care, impresionat de insistenta si riscurile asumate de di Caprio pentru a participa la summit, l-a numit admirativ, un adevarat "Mujic" (barbat curajos, in limba rusa).

Sursa: BBCNews