In Rusia sunt mai multi vraci decat medici

01 12. 2010, 12:39

Datele obtinute de OMS coincid cu informatiile detinute de Academia Rusa de Stiinte, conform carora doar 640.000 de medici mai activeaza in spitalele si policlinicile din Federatia Rusa. Ziarele ruse sunt pline de anunturi si reclame ale cabinetelor detinute de adeptii medicinii neconventionale, iar numarul site-urilor web detinute de acestia creste de la o luna la alta.

Cu toate ca autoritatile au avertizat populatia, insistand ca o buna parte a acestor vraci si tamaduitori nu sunt altceva decat niste sarlatani care dau sfaturi periculoase si iresponsabile, analistii rusi ai fenomenului sustin ca, in lipsa cadrului legislativ, intreaga "industrie a medicinii babesti" s-ar muta confortabil in economia subterana, cabinetele scapand impozitarii.

Din aceasta cauza, cu toate ca formal condamna fenomenul, aceleasi autoritatile ruse sunt interesate sa continue sa elibereze diplome si permise "pe banda rulanta", pentru noii vraci care apar peste noapte. Medicina traditionala si vindecarile prin intermediul practicilor "ezoterice si paranormale" au luat avant inca din anul 1980, cand cetatenii sovietici au intrat in contact cu metodele si notiunule prezentate publicului larg de catre persoane cu capacitati paranormale de calibru, precum Anatoli Kashpirovskhi, Nina Kulaghina si Alan Ciumac.

Sursa: RiaNovosti