Expozitia „Papusarii in iarna” la Muzeul National de Istorie a Romaniei

07 12. 2010, 06:00

In cadrul expozitiei, papusile din patrimoniul Teatrului Tandarica, cu vechime de aproape jumatate de secol, vor fi prezentate publicului intr-o abordare muzeografica, prima de acest fel din Romania. Acest demers doreste sa marcheze principalele repere in evolutia teatrului de papusi din tara noastra, rememorand deopotriva artistii si personajele care au consacrat aceasta arta teatrala aparte. O contributie deosebita la realizarea expozitiei i se datoreaza artistei Florentina Tanase, care de peste 3 decenii insufleteste cu drag si har marea familie de marionete de la Teatrul Tandarica.

Scenele din expozitie vor reconstitui tablouri din spectacolele Micul Print, Cenusareasa, Ileana Sanziana, Anotimpurile manzului, Don Quijotte, Barbierul din Sevilla, Frumoasele pasiuni electrice, Povestea Porcului, Praslea cel voinic si merele de aur si Taraf mic cu Maria Tanse. UMOR PE SFORI. Retin atentia papusa Tandarica, emblema a teatrului eponim si care l-a facut cunoscut pe plan national si international prin spectacolele in care a aparut, precum si papusile din piesa Calutul Cocosat, cele mai vechi obiecte din patrimoniul teatrului, datand din anul 1952.

Expozitia nu se adreseaza numai copiilor, ci tuturor celor pasionati de cultura, istorie si teatru. Pe parcursul lunii decembrie, in legatura cu expozitia se vor derula o serie de evenimente conexe.