Muzeul “Vladimir Putin” se deschide in Rusia (FOTO)

22 12. 2010, 14:13

Aparent, cochetul aranjament cultural dedicat lui Vladimir Putin este gazduit de unul dintre etajele superioare ale Vilei Lindstrom, o structura emblematica in incinta careia a avut loc summit-ul G-8 din 2006. Vila a fost inchiriata de compania Konstaninovsky, detinuta de Oleg Rudnov, seful celor mai multe entitati media din Sankt Petersburg, si un prieten apropiat al fostului presedinte si actualului premier rus.



In prezent, Muzeul Vladimir Putin ofera spre vizionare aproximativ 50 de exponate, inclusiv unul dintre kimono-urile de judo, casca pe care a purtat-o in zborul sau pre-electoral, stilouri, cravate si alte obiecte personale care i-au apartinut ilustrului politician. Vizitatorii pot admira totodata cateva portrete ale lui Putin, scheme si desene ce il infatiseaza in postura de lider G-7. Exista chiar si o prezentare holografica unde oamenii pot urmari, vreme de aproximaitv trei minute, un Putin virtual citind o carte, privind pe fereastra, manganindu-si cainele si apoi scrutand departarile.



De vreme ce Rudnov este un prieten apropiat al lui Vladimir Putin, omul de afaceri a reusit sa intre in posesia unor lucruri destul de importante, precum bata de baseball pe care premierul Rusiei a primit-o de la George W. Bush, sau romanele lui Dostoievski traduse in germana, un cadou primit de la Angela Merkel. In timp ce valoarea materiala cea mai ridicata a unui obiect din muzeu o detine o copie a constitutiei Rusiei batuta in diamante si rubine, cel mai impresionant element este una dintre ferestrele casei batranesti a mamei lui Putin, desigur, din ratiuni sentimentale.

Sursa: Oddity

Descopera lumea in care traiesti: