Home » D:News » Frankenporcul: Sursa de fripturi a viitorului ?

Frankenporcul: Sursa de fripturi a viitorului ?

Publicat: 07.01.2011
Frankenporcul: Sursa de fripturi a viitorului ?
Cu toate ca pare comic - sau incredibil, in cel mai rau caz -, se pare ca porcii “normali” vor dispare in viitorul apropiat. Motivul pare a tine de gusturile consumatorilor, care au astazi posibilitatea de a-si alege un porcul modificat genetic astfel incat acesta sa corespunda si celor mai bizare sau absurde pretentii.

Doriti un porc cu carne multa si grasime infima, sau poate un
ramator a carui carne are gust de pasare sau peste?

Astfel de pretentii culinare se vor transforma in realitate mai
curand decat v-ati imagina.
Recent, specialistii britanici au anuntat crearea primului porc
modificat genetic astfel sa nu mai miroasa atat de tare a… porc,
miros care deranjeaza multi consumatori din Regatul Unit.

Botezata, in gluma, Frankenswine, rasa se numeste de fapt Enviropig
si sacrificarea sa este asteptata cu nerabdare de catre un grup de
miliardari care si-au rezervat din timp o portie de friptura din
carnea primului porc modificat in laborator.
Creatorii lui Enviropig sustin ca exemplarul a fost modificat
genetic astfel incat organismul sau sa digere cat mai eficient
fosforul continut de hrana sa.

Promotorii Frankenporcului afirma ca dejectiile acestor porci vor
contine cantitati mult mai reduse de fosfor, prin urmarea poluarea
retelei de ape freatice, raurilor si lacurilor va fi semnificativ
redusa, in conditiile in care se stie ca excrementele provenite de
la crescatoriile de porci sunt printre cele mai periculoase deseuri
naturale care polueaza apele.
Insa criticii organismelor modificate genetic acuza ca noii porci,
sunt orice altceva, numai „prietenosi cu mediul ambiant” – nu,
promovarea lor putand duce la cresterea exploziva a fermelor de
porci.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase