Prima pagină D:News

Frankenporcul: Sursa de fripturi a viitorului ?

Redactia Descopera.ro | 01.07.2011 | ● Vizualizări: 233
Frankenporcul: Sursa de fripturi a viitorului ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cu toate ca pare comic - sau incredibil, in cel mai rau caz -, se pare ca porcii “normali” vor dispare in viitorul apropiat. Motivul pare a tine de gusturile consumatorilor, care au astazi posibilitatea de a-si alege un porcul modificat genetic astfel incat acesta sa corespunda si celor mai bizare sau absurde pretentii.

Doriti un porc cu carne multa si grasime infima, sau poate un ramator a carui carne are gust de pasare sau peste?

Astfel de pretentii culinare se vor transforma in realitate mai curand decat v-ati imagina.
Recent, specialistii britanici au anuntat crearea primului porc modificat genetic astfel sa nu mai miroasa atat de tare a... porc, miros care deranjeaza multi consumatori din Regatul Unit.

Botezata, in gluma, Frankenswine, rasa se numeste de fapt Enviropig si sacrificarea sa este asteptata cu nerabdare de catre un grup de miliardari care si-au rezervat din timp o portie de friptura din carnea primului porc modificat in laborator.
Creatorii lui Enviropig sustin ca exemplarul a fost modificat genetic astfel incat organismul sau sa digere cat mai eficient fosforul continut de hrana sa.

Promotorii Frankenporcului afirma ca dejectiile acestor porci vor contine cantitati mult mai reduse de fosfor, prin urmarea poluarea retelei de ape freatice, raurilor si lacurilor va fi semnificativ redusa, in conditiile in care se stie ca excrementele provenite de la crescatoriile de porci sunt printre cele mai periculoase deseuri naturale care polueaza apele.
Insa criticii organismelor modificate genetic acuza ca noii porci, sunt orice altceva, numai "prietenosi cu mediul ambiant" - nu, promovarea lor putand duce la cresterea exploziva a fermelor de porci.

Sursa: DailyMail