E randul braconierilor sa fie “vanati” in Africa de Sud

13 01. 2011, 13:22

Aceste masuri dure au fost luate dupa ce, numai in decursul anului 2010, un numar de 333 rinoceri au fost ucisi de braconieri in Africa de Sud, coarnele lor fiind retezate cu drujba la locul faptei, dupa care au fost vandute pe piata neagra din Asia de sud-est, unde cornul de rinocer este considerat un afrodisiac excelent, ba chiar remediul suprem in tratarea impotentei masculine.

Cei cinci braconieri au fost ucisi in urma unor schimburi de focuri cu unitatile de elita ale politiei sud-africane, temutii "Hawks".
Unitatile de politie se aflau pe urmele unui adevarat sindicat al braconierilor, care au ajus sa se foloseasca de elicoptere si avioane mici pentru a urmari rinocerii din Kruger.
Langa cadavrele braconierilor, membrii unitatilor speciale au descoperit o pusca de calibru mare, precum si doua coarne de rinocer, proaspat retezate.

Parcul National Kruger este una dintre cele mai mari rezervatii de acest gen din lume, avand granita comuna cu Mozambic si Zimbabwe, tari din lumea a treia, unde localnicii literalmente mor de foame, sete si boli.
In urma masurilor sale dure de protectie, Africa de Sud gazduieste, in prezent, aproximativ 90 % din intreaga populatie de rinoceri albi de pe continentul african.

Sursa: BBCNews