Alergie la propria sperma – o afectiune a barbatilor moderni

19 01. 2011, 12:58

Afectiunea este cunoscuta medical sub denumirea de "sindrom de rau postorgasmic", sau POIS. Desi se afla pe radarele expertilor de aproape zece ani, dereglarea nu este foarte cunoscuta in randul pacientilor si al medicilor.

Multi barbati care sufera de stari neplacute in urma ejacularii ezita sa se supuna unui control medical, probabil din cauza unui sentiment de jena. Marcel Waldinger, profesor de psihofarmacologie sexuala la Universitatea Urecht, din Olanda, si echipa sa au analizat 45 de olandezi diagnosticati cu POIS.

Treizeci si trei dintre acesti barbati au acceptat un test alergologic cutanat standard, realizat prin expunerea la o forma diluata din propria sperma. Dintre acestia, 29, sau 88%, au prezentat o reactie epidermica pozitiva indicand un raspuns autoimun, adica reactie alergica.

Waldinger a identificat si un tratament pentru POIS, cunoscut ca hiposenzibilizare. Conform paginii web Boli-Medicina.com, acest termen desemneaza "injectarea subcutanata, a unui antigen, in doze progresiv crescande. Se produc astfel anticorpi circulanti (anticorpi blocanti) care neutralizeaza antigenul ce patrunde ulterior in organism, evitand astfel contactul cu anticorpul fixat pe celule".

Altfel spus, barbatii au fost injectati cu propria sperma - la inceput foarte diluata, apoi, eventual, mai concentrata - iar dupa doi-trei ani simptomele afectiunii lor au fost simtitor atenuate.

Pois se manifesta prin stare febrila, nas umed, surmenaj si o senzatie de incandescenta la nivelul ochilor. Simptomele apar imediat dupa climax si pot dura chiar si pana la o saptamana.

Sursa: Huffingtonpost

Descopera lumea in care traiesti: