Marea Britanie a fost cutremurată de prăbuşirea unui meteorit?

20 01. 2011, 12:48

Sute de rezidenţi ai localităţii Saffron Walden, precum şi din satele învecinate, spun că mai multe case s-au cutremurat, ferestrele le-au trepidat şi mobila s-a plimbat prin locuinţe duminică, 16 ianuarie, în jurul orei 20:00, în urma a două bubuituri puternice.

Mai multe presupuneri menite sa justifice evenimentul au fost făcute, aducând în atenţie posibile cauze precum un cutremur, ori prăbuşirea unui avion sau a unui meteorit. Totuşi, fenomenul rămâne, încă, un mister neelucidat.

O întreagă operaţiune de intervenţie a fost întreprinsă de serviciile de urgenţă în urma sesizărilor făcute de cetăţenii din Saffron Walden, Thaxted, Ashdon şi Newport, însă nicio descoperire concreta nu a avut loc.

Chiar oameni aflaţi la mare distanţă de aceste localităţi, în orăşele precum Haverhill, Castel Camps şi Great Sampford, au contactat agenţiile de presă, oferind amănunte despre cum li s-au deplasat paturile, casele li s-u zguduit şi pocnete puternice au putut fi auzite.

Conform autorităţilor, zeci, poate sute de oameni au auzit şi au simţit efectele inexplicabile, dar nimeni nu a văzut ceva anume. Iar teoria unui seism pare infirmată de declaraţia unui reprezentant al Departamentului Geologic Britanic, conform căreia niciun cutremur de pământ nu a fost înregistrat în respectiva regiune a Regatului Unit la momentul manifestărilor bizare raportate de britanici.

De asemenea, companiile energetice susţin că nu au întâmpinat incidente, companiile aeriene nu au revendicat vreun accident aviatic pe teritoriul Marii Britanii şi chiar armata a fost întrebată cu referire la posibile exerciţii desfăşurate duminică seara. Momentan, fenomenul rămâne fără explicaţie.

Sursa: Cambridge-News

Descoperă lumea în care trăieşti: