Bio-lămpile stradale vor transforma smogul în combustibil

26 01. 2011, 13:04

Analizând chestiunea, inginerul maghiar Peter Horvath a propus o soluţie productivă de gestionare a problemei: "Bio-lampa", un dispozitiv capabil să capteze şi să descompună dioxidul de carbon în oxigen şi în combustibil.

La scară largă, pe lângă aportul evident în purificarea aerului din mediul urban, un sistem de bio-lămpi ar fi în mare parte autonom, producându-şi singur energia necesară funcţionării şi furnizând astfel iluminare stradală ieftină.



Având în componenţă un lichid - amestec de alge si apă - capabil să transforme CO2 în oxigen, felinarul ecologic autosustenabil este prevăzut, în partea superioară, cu o pompă de absorbţie a smogului care va aspira dioxidul de carbon, circulându-l prin lichid într-un sistem spiralat.

Pe timp de zi, bio-lampa foloseşte razele ultraviolete ale Soarelui, CO2 şi apă pentru a transforma alegele conţinute într-o biomasă ce serveşte apoi ca alimentare pentru întregul dispozitiv şi nu numai.



În cadrul unui eventual sistem general pe bază de bio-lămpi, imediat ce lichidul din alge este saturat cu dioxid de carbon, biomasa poate fi direcţionată, prin tuburi subterane, spre cea mai apropiată staţie de filtrare, acolo unde este transformată în bio-combustibil pentru alimentarea vehiculelor ecologice.

Sursa: Thedesignblog

Descoperă lumea în care trăieşti: