Prima pagină D:News

Bolile hepatice produse de alcool fac victime în randul tinerilor

Redactia Descopera.ro | 01.26.2011 | ● Vizualizări: 835
Bolile hepatice produse de alcool fac victime în randul tinerilor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Medicii din Marea Britanie constată ca s-au înmulţit cazurile de afecţiuni ale ficatului in rândul persoanelor cu vârsta sub 30 de ani. Cauza? Consumul crescut de alcool.

Numarul pacienţilor tineri internaţi în spital din cauza problemelor hepatice provocate de consumul de băuturi alcoolice a crescut cu mai mult de 50% în ultimii 10 ani, iar medicii consideră ca aceste statistici nici nu reflectă amploarea reală a problemei - consumul excesiv de alcool în rândul populaţiei tinere.

Doctorii sunt îngrijoraţi de faptul ca aceste afecţiuni, cândva întâlnite aproape exclusiv la pacienţi trecuţi de vârsta mijlocie, sunt acum din ce în ce mai des diagnosticate la tineri, chiar şi la adolescenţi, intâlnindu-se si cazuri mortale.

Femeile tinere sunt, în mod special, expuse riscului, deoarece organismul feminin are o capacitate mai scăzută de a metaboliza alcoolul - abia jumătate, în comparaţie cu organismul masculin.

Numărul cazurilor de icter, hepatită produsă de alcool şi chiar ciroză a crescut semnificativ, pe fondul consumului unor cantităţi mari de băuturi alcoolice ieftine, larg accesibile.

Alcoolul este, azi, în Marea Britanie, cu aproximativ 75% mai ieftin, în termeni reali, decât era în anii 1980.

Sursa: Mail Online