Prima pagină D:News

Primul om ucis de un cocoş de luptă

02.10.2011 | ● Vizualizări: 510
Primul om ucis de un cocoş de luptă     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un bărbat din statul american California a fost înjunghiat mortal într-un picior, făptaşul fiind un cocoş de luptă, care avea ataşată de picioare o pereche de pinteni metalici ascuţiti ca briciul. Omul a devenit, astfel, prima victimă umană a unui galinaceu.

Medicul legist Kern County a declarat că Jose Luis Ochoa, învârstă de 35 de ani, a murit la spital, după ce, în urmă, cu douăore, a fost înjunghiat de cocoşul năbădăios.

Conform rezultatelor autopsiei, victima a fost înjunghiată îngamba dreaptă, lama pintenului metalic al cocoşului secţionându-iartera tibială lui Jose Luis Ochoa.

Luptele de cocoşi sunt un sport considerat ilegal pe teritoriulSUA. Cu toate acestea, astfel de evenimente se petrec foarte des,doarece o mare parte a populatiei de etnie latino, considerăluptele de cocoşi drept o parte intrinsecă din cultura lorpopulară.Luptele de cocoşi au ca actori principali cocoşi proveniţi dinlinii speciale de luptă, păsările fiind selecţionate timp de sutede ani în această direcţie.

În cazul luptelor cu miză mare de bani, unde luptă doar păsărilecampioane, cum a fost cazul luptei în care şi-a pierdut viaţa LuisOchoa, ambilor cocoşi combatanţi li se leagă de pinteni lamemetalice speciale, foarte ascuţite, a căror lungime depăşeşteuneori 10 cm.

Astfel înarmaţi, cocoşii se pot ucide mult mai repede între ei,mărind astfel spectaculozitatea luptei.

Anchetatorii banuiesc ca victima şi-a luat cocoşul în braţe - debucurie că acesta a câştigat confruntarea -, dar a scăpat la unmoment dat pasărea, care i-a fugit pur şi simplu printre picioare,unul dintre pintenii metalici secţionându-i gambanenorocosului.

Sursa: Bloomberg