Prima pagină D:News

Primul om ucis de un cocoş de luptă

Redactia Descopera.ro | 02.10.2011 | ● Vizualizări: 736
Primul om ucis de un cocoş de luptă     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un bărbat din statul american California a fost înjunghiat mortal într-un picior, făptaşul fiind un cocoş de luptă, care avea ataşată de picioare o pereche de pinteni metalici ascuţiti ca briciul. Omul a devenit, astfel, prima victimă umană a unui galinaceu.

Medicul legist Kern County a declarat că Jose Luis Ochoa, în vârstă de 35 de ani, a murit la spital, după ce, în urmă, cu două ore, a fost înjunghiat de cocoşul năbădăios.

Conform rezultatelor autopsiei, victima a fost înjunghiată în gamba dreaptă, lama pintenului metalic al cocoşului secţionându-i artera tibială lui Jose Luis Ochoa.

Luptele de cocoşi sunt un sport considerat ilegal pe teritoriul SUA. Cu toate acestea, astfel de evenimente se petrec foarte des, doarece o mare parte a populatiei de etnie latino, consideră luptele de cocoşi drept o parte intrinsecă din cultura lor populară.

Luptele de cocoşi au ca actori principali cocoşi proveniţi din linii speciale de luptă, păsările fiind selecţionate timp de sute de ani în această direcţie.

În cazul luptelor cu miză mare de bani, unde luptă doar păsările campioane, cum a fost cazul luptei în care şi-a pierdut viaţa Luis Ochoa, ambilor cocoşi combatanţi li se leagă de pinteni lame metalice speciale, foarte ascuţite, a căror lungime depăşeşte uneori 10 cm.

Astfel înarmaţi, cocoşii se pot ucide mult mai repede între ei, mărind astfel spectaculozitatea luptei.

Anchetatorii banuiesc ca victima şi-a luat cocoşul în braţe - de bucurie că acesta a câştigat confruntarea -, dar a scăpat la un moment dat pasărea, care i-a fugit pur şi simplu printre picioare, unul dintre pintenii metalici secţionându-i gamba nenorocosului.

Sursa: Bloomberg