Vrăjitor wiccan cu voie de la tribunal

14 03. 2011, 13:07

"Vraciul" în vârstă de 52 ani a fost condamnat sa petreacă următoarele 4 luni la domiciliu, de unde nu are voie să iasă în intervalul de timp dintre orele 7 seara-7 dimineaţa.
Cu toate acestea, magistraţii au fost nevoiţi să-i suspende condamnarea pe timpul celor patru nopţi cu lună plină, când acesta trebuie să-şi părăsească domiciliul pentru practicarea ritualurilor Wicca.

Wicca, sau magia albă, este o religie neo-păgână, care înregistrează o creştere spctaculoasă a popularităţii începând cu secolul trecut. Adepţii cred că întregul cosmos este viu, iar fazele prin care trece luna au o importanţă deosebită în cadrul ritualurilor.

În timpul lunii pline, sunt organizate ceremonii magice în care zeităţile şi spiritele naturii din panteonul wiccan sunt adorate intens de către credincioşi. Pe întreaga durată a ceremoniilor, acestea sunt conduse de un vrajitor denumit "Warlock" în terminologia specifică.

"Cerwin Jones din Llangollen, Ţara Galilor, a fost arestat în urma unei reclamaţii afostei soţii a acestuia, care i-a alarmat pe poliţişti spunându-le că Jones are un cuţit asupra sa cu care s-ar putea răni pe sine sau ar răni alte persoane. Cănd agenţii l-au arestat, acesta bea liniştit o băutură răcoritoare. Arestatul s-a arătat a fi foarte cooperant cu poliţia, declarănd că cuţitul, de fapt un pumnal tipic Wicca, urma să fie folosit exclusiv în ritualurile cultului.Cerwin Jones a pledat că este vinovat de posesia unei arme albe, dar a susţinut că nu intenţiona să o folosească în scopuri violente", declară Julie Jones, procuror de caz.

"Cred în zeul soarelui şi ăn zeiţa care reprezintă luna. Sunt foarte fericit că magistraţii îmi vor permite să ies în noptile cu lună plină, dar aş vrea să îmi înapoieze şi pumnalul ritualic. Merg deseori noaptea în munţi unde o invoc pe zeiţa Branwen, care îmi apare sub forma unui nor întunecat.
Trăiesc în munţi de peste patru ani de zile, şi treptat, treptat mi-am schimbat religia din creştinism spre Wicca. Pot să interpretez visele oamenilor, şi mi-am prezis singur cum se va sfârşi procesul meu" declară Cerwyn Jones.



Sursa: DailyMail