Mineritul ilegal de aur ucide puii de hipopotam

24 04. 2011, 00:00

Sătenii care trăiesc în apropierea lacului Sonfon, din nordul Sierrei Leone au raportat decesul a cel puţin 10 pui de hipopotam.

"Nu ştim ce s-a întâmplat dar am început să vedem zilnic unul, sau doi pui morţi şi am anunţat oficialităţile," a declarat autoritatea tribală.

Oficialităţile din Sierra Leone au spus că au demarat o anchetă pentru a identifica motivele care au dus la acest dezastru. Deşi principala cauza pare a fi mineritul ilegal, nu se poate exclude nici problema schimbărilor climatice care afectează mamiferele.

Momoh Bangura, un conservaţionist ieşit la pensie şi membru al autorităţii tribale a adăugat: "Cel mai posibil, aceste decese au fost provocate de mineritul de aur necontrolat şi nesupravegheat care distruge fauna şi flora din această zonă. Din cauza numărului din ce în ce mai scăzut al hipopotamilor a scăzut şi nivelul apei din lac".

Lacul Sonfon este un lac de munte cu apă proaspătă, localizat între oraşele Kabala şi Benugu, într-o zonă bogată în zăcăminte de aur. Fauna de aici include, pe lângă hippopotami şi maimuţe, babuini, crocodile şi peste 150 de specii de păsări.

Sursa: News.Com.Au