A fost inventat sistemul prin care maşinile detectează pietonii şi evită accidentele

11 05. 2011, 10:23

Conform Continental, în Germania, aproximativ jumătate din accidentele care au cauzat leziuni majore sau chiar decese au implicat pietonii.

Sistemul utilizat de Continental cuprinde două camere video de înaltă rezoluţie care lucrează stereo pentru a detecta pietonii pe care un şofer s-ar pute să nu îi vadă. Dacă acest sistem determină că o persoană se află în faţa maşinii, acesta va activa automat o oprire de urgenţă.

Sistemul de camere nu detectează numai pietonii, ci determină şi distanţa la care se află aceştia faţă de maşină, dar calculează şi înălţimea acestora. O singură cameră ar putea vedea persoana aflată în faţa maşinii, dar nu ar putea estima corect distanţa şi înălţimea acestuia.

În cazul în care o oprire de urgenţă nu este o opţiune, sau pietonul se află mult prea aproape de maşină, sistemul va încerca să găsească o modalitate de a schimba direcţia spre care se îndreaptă autovehiculul.

Sistemul este în curs de dezvoltare, dar ideea de a detecta cu precizie pietonii din trafic îl duce din ce în ce mai aproape de etapa de producţie.

Sursa: Autoblog