Imagini rare surprinse în paradisul meduzelor din Insulele Palau! (VIDEO)

24 05. 2011, 11:19

"Lacul Meduzelor" este situat pe insula nelocuită Eli Malk, parte a Republicii Palau, un arhipelag aflat în Oceanul Pacific.

Acum 12.000 de ani, aceste meduze au rămas captive într-un bazin natural de pe insulă, atunci când oceanul s-a retras. Neavând niciun prădător natural timp de mii de ani, meduzele au evoluat într-o nouă specie care şi-a pierdut capacitatea de a înţepa, pentru că nu au mai avut nevoie să se protejeze. Aceste meduze sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor, singurele excepţii fiind persoanele cu pielea foarte sensibilă, care pot suferi iritaţii minore.

Aceste creaturi fascinante supravieţuiesc graţie unei relaţii simbiotice cu algele care trăiesc în interiorul lor. Noaptea, meduzele coboară în adâncimile lacului, unde algele se hrănesc cu nutrienţi. În timpul zilei, meduzele revin la suprafaţă, unde urmează soarele de-a lungul lacului într-un imens proces de migraţie. Algele convertesc energia soarelui prin fotosinteză într-un zahăr hrănitor pentru meduze.

Oamenii nu pot face scuba diving în acest lac, deoarece stratul de nutrienţi situat la 15 metri adâncime conţine hidrogen sulfurat, care este extrem de toxic pentru oameni. Dacă un scafandru ar înota în zona în care se situează hidrogenul sulfurat, toxinele ar pătrunde în corp prin piele, expunerea fiind fatală. Totuşi, oamenii pot practica snorkeling fără probleme.

Experienţa de înotului printre milioane de meduze este ireală, susţine Sarosh Jacob, Palau fiind singurul loc din lume unde acest lucru poate fi făcut!

Iată imaginile spectaculoase surprinse de Sarosh Jacob cu ajutorul unui aparat Canon 5D Mark II şi a unui obiectiv Simga 15mm Fisheye Lens: