Prima pagină D:News

662 de specii noi au fost descoperite în buricul uman!

Redactia Descopera.ro | 07.05.2011 | ● Vizualizări: 699
662 de specii noi au fost descoperite în buricul uman!     buric, cercetare, microbi, bacterii, om, specii + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de ştiinţă au prelevat probe de ADN din buricele unor voluntari, descoperind 662 microbi necunoscuţi până acum de lumea ştiinţifică. Această cercetare arată că ombilicul uman este un mediu propice pentru bacterii.

Proiectul privind Biodiversitatea Ombilicului, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, în Raleigh, a dus la descoperirea a 1400 tulpini bacteriene distincte, dintre care jumătate nu au mai fost văzute până acum.

Studiul a fost menit să informeze oamenii despre microbiologie şi să îi liniştească cu privire bolile provocate de aceste bacterii. Spre surprinderea tuturor, proiectul a făcut mult mai mult, etalând o mulţime de date noi despre "microbiom", multitudinea de microrganisme care trăiesc în şi pe noi.

Având în vedere că pielea nu este, încă, cel mai bine studiat organ uman, cercetătorii au ales să analizeze ombilicul, având în vedere că este un loc mai dificil de curăţat şi prin urmare pemite adunarea multor microorganisme.

Surprinzător a fost şi faptul că unele dintre speciile de microbi recent descoperite au fost întâlnite, până acum, doar în ocean, în timp ce o altă specie, numită Georgenia era întâlnită doar în solul din Japonia, acum fiind găsită în buricul unui om care nu a fost niciodată în această ţară.

Deşi a fost descoperit un număr mare de microbi în orificiul abdominal, mare parte dintre aceştia se află în număr restrâns. Aproape 40 de specii alcătuiesc 80% din totalul populaţiilor bacteriene din buricul nostru.

Sursa: PopSci

Tag-uri: buric | cercetare | microbi | bacterii | om | specii